“Има такъв народ” връща мандата на президента Радев

Пламен Николов получава мандата от Румен Радев Пламен Николов получава мандата от Румен Радев

“Има такъв народ” връща мандата на президента Радев

Днес е решението: кандидатът за премиер Пламен Николов от “Има такъв народ” трябва да внесе състав на Министерския съвет или да върне мандата неизпълнен. Срокът изтича след броени часове.

Днес изтича крайният срок, в който партия „Има такъв народ” (ИТН) трябва да върне на президента Румен Радев първия мандат за съставяне на правителство – изпълнен или неизпълнен.

Последни часове до решението

До 17:00 часа кандидатът за премиер Пламен Николов от ИТН трябва да внесе състав на Министерския съвет или да върне мандата неизпълнен. Засега нито една от партиите, от които ИТН търсят подкрепа, не е обявила категорично, че ще я даде.

Реакции предизвикаха някои от номинациите за министри, огласени по-рано тази седмица. Спорни са най-вече кандидатурите на номинирания за вътрешен министър Петър Илиев, на предложената за министър на околната среда Силвия Бакърджиева, както и на номинирания за министър на правосъдието Момчил Иванов.

Нови имена?

Междувременно бе съобщено, че от БСП са били изказани резерви към предложената за министър на образованието Велислава Петрова. Налице са очаквания, че някои от имената в проектокабинета на ИТН може да бъдат сменени.

Партиите, от които ИТН търсят подкрепа за гласуването на проектокабинета, са БСП, “Демократична България” и “Изправи се БГ! Ние идваме!“.

About Другата гледна точка
Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.