Целият свят гледа встъпването в длъжност на 45-ия президент на САЩ Доналд Дж. Тръмп. Той имаше едно ясно послание за останалата част от света: „Ще ви прецакам яко“ E, Окей, използва малко по-други думи. Тръмп: От този ден нататък ще бъде „Америка преди всичко„.

И понеже осъзнаваме, че за нас най-добре е да се разбираме, решихме да му представим нашата малка страна. По начин, който би му импонирал най-добре.

The Netherlands welcomes Trump in his own words

Това е послание от холандското правителство:

Уважаеми г-н Президент,

Добре дошли на видеото, представящо Нидерландия. Това ще бъде страхотно видео. Направо фантастично. Основателят на нашата страна е Вилем Орански, който се е бил срещу испанците. Испанците били тотални отрепки. Те воювали с нас 80 години, но не могли да ни бият. Не успели. Тотални загубеняци. И между другото те всички са мъртви.

Ние говорим холандски. Най-хубавият език в Европа. Имаме най-хубавите думи. Всички останали езици са в грешка. Датски… пълен ужас. Немският дори не е истински език. Той е лъжа.

Имаме понипарк Slagharen, който е най-добрият понипарк в света. И това е истина. Там са най-хубавите понита, честно. Можеш да ги яздиш, можеш да се срещаш с тях, можеш да ги сграбчиш, супер е.

Това е Afsluitdijk. Това е огромна, огромна стена, която построихме за да ни защитава от всичката тази вода от Мексико. Ние построихме цял океан между нас и Мексико. Никой не изгражда океани по-добре от нас. Този океан е толкова голям, че може да се види дори от луната. И накарахме мексиканците да го платят. Съвсем сериозно!

Вие имате Тръмп Тауърс, ние имаме Лий Тауърс (холандски певец – бел. ред.). Той щеше да се съгласи да пее на Вашето встъпване в длъжност. Прекрасен глас. Щеше да Ви хареса.

Belgium welcomes Trump in his own words

Имаме Madurodam, който е най-страхотният миниатюрен град в света. Страхотен е. Да, малък е, обаче е страхотен. Площадите са толкова малки. Няма да имате нужда от много хора, за да ги напълните. Това е страхотно.

Това е Гери Елкхоф. През декември имаме тази скандална традиция на Zwarte Piet. Това е най-обидното, най-расисткото нещо, което сте виждали. Ще Ви хареса, страхотно е!

Имаме за Вас политик в неравностойно положение, на когото да се подигравате. Нейното име е Йета Клийнсма. Тя е от Министерството на глупавите походки (има се предвид скеча от Монти Пайтън The Ministry of Silly Walks- бел. ред.). Ще й направите чудесно впечатление. Нямаме търпение.

Denmark Trumps The Netherlands at being no. 2

Хората ни казват, важните хора ни казват, че имаме най-добрата система за укриване на данъци, която бог е създавал някога. Невероятна е. Трябва да кажете на синовете си да вкарат всички Ваши… извинете, техни работи тук. Няма да плащате никакви данъци. Нула! Направо е смехотворно!

И накрая, но не на последно място! Имаме жестока, жестока, жестока зависимост от Съединените щати. Огромна е! Ако прецакате НАТО, ще направите нашите проблеми отново велики (игра на думи с лозунга от кампанията на Тръмп (Make America Great Again!). Te ще станат огромни. Наистина! Моля, не го правете!

America First Germany Second (Reaction video to The Netherlands welcomes Trump in his own words)

Разбираме чудесно, че ще бъде „Америка преди всичко„, но може ли просто да кажем: Холандия на второ място? Това OK ли е?

Благодарим Ви за вниманието!
Поздрави!

Ние в Холандия изпращаме най-хубавите поздрави! Те са страхотни! Честно!

The whole world was watching for the inauguration of the 45th president of the United States: Donald J. Trump. Because we realize it’s better for us to get along, we decided to introduce our tiny country to him. In a way that will probably appeal to him the most.

Voice-over: Greg Shapiro

SWITZERLAND SECOND