Гласувам за България

Google Google
Скъпи приятели! Създава ли се оптимизмът? Сигурно не възниква от само себе си, нуждае се от помощ, от положителна мисъл, необходима е сила да откриеш „златото” сред камъните. Златото обаче съществува, така както го намери овчарчето в „Алхимикът”, познатия роман на Паулу Коелю. И то е навсякъде сред нас, сред хората, които всекидневно срещаме и общуваме. В събитията от живота, малки и големи.
Когато на 23 юли 2010 г. бях поканен в предаването „ПАНОРАМА” на БНТ от г-н … с тема на разговора оптимизма, изказах мнението, че е дошъл моментът за едно движение на идеи в българското общество, което ще популяризира и разпространява нещо, подразбиращо се от само себе си: оптимизма сред гражданите на тази страна и ще дава думата на всеки приятел на оптимизма да публикува своите текстове. Ще бъдат помествани дори и текстове, които прочетем в печата и сметнем, че могат да подпомогнат нашата кауза. Това начинание няма никаква финансова изгода или интерес. Нашата група просто вярва, че България трябва да има едно по-добро бъдеще и това бъдеще да бъде обозримо за всяка част от обществото, вътре и извън страната. Ако не го почувстваме, ако не го открием, не го посочим, не предприемем подходящите действия, това бъдеще няма да бъде лесно видяно от всеки нас поотделно и съвкупно от цялото общество. Вярваме и подкрепяме усилията, полагани от правителството на Бойко Борисов за промяна на властващия климат на песимизъм и за създаването на една държава-образец в рамките на ЕС. На такава държава, която ще вдъхва уважение и доверие сред останалите граждани в ЕС и останалия свят. Разбира се, една такава държава не трябва да се крепи само на добрите показатели, като България днес, а трябва да дава надежда и перспектива за един напълно постижим утрешен ден, така като си го представя всеки един от нас.
Върху тази обозрима перспектива се гради оптимизмът и е напълно постижимо всеки гражданин да поведе битка за родината си и за едно по-добро бъдеще за всички нас, едно бъдеще, от което всички имаме нужда и мечтаем за него.

Добре дошли, приятели, в ” България Новини ЕU ” и в неговия сайт в Интернет и Facebook. Приканваме всеки един от Вас да спомогне за популяризирането на това движение и да открие късчетата надежда и оптимизъм, които крие в себе си.

Благодаря Ви!

Изпращайте текстове или пишете ни на Ще публикуваме мнението Ви.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
About Другата гледна точка

Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.