Гласувам за България

Гласувам за БългарияГласувам за България
Скъпи приятели! Създава ли се оптимизмът? Сигурно не възниква от само себе си, нуждае се от помощ, от положителна мисъл, необходима е сила да откриеш „златото” сред камъните. Златото обаче съществува, така както го намери овчарчето в „Алхимикът”, познатия роман на Паулу Коелю. И то е навсякъде сред нас, сред хората, които всекидневно срещаме и общуваме. В събитията от живота, малки и големи.
Когато на 23 юли 2010 г. бях поканен в предаването „ПАНОРАМА” на БНТ от г-н … с тема на разговора оптимизма, изказах мнението, че е дошъл моментът за едно движение на идеи в българското общество, което ще популяризира и разпространява нещо, подразбиращо се от само себе си: оптимизма сред гражданите на тази страна и ще дава думата на всеки приятел на оптимизма да публикува своите текстове. Ще бъдат помествани дори и текстове, които прочетем в печата и сметнем, че могат да подпомогнат нашата кауза. Това начинание няма никаква финансова изгода или интерес. Нашата група просто вярва, че България трябва да има едно по-добро бъдеще и това бъдеще да бъде обозримо за всяка част от обществото, вътре и извън страната. Ако не го почувстваме, ако не го открием, не го посочим, не предприемем подходящите действия, това бъдеще няма да бъде лесно видяно от всеки нас поотделно и съвкупно от цялото общество. Вярваме и подкрепяме усилията, полагани от правителството на Бойко Борисов за промяна на властващия климат на песимизъм и за създаването на една държава-образец в рамките на ЕС. На такава държава, която ще вдъхва уважение и доверие сред останалите граждани в ЕС и останалия свят. Разбира се, една такава държава не трябва да се крепи само на добрите показатели, като България днес, а трябва да дава надежда и перспектива за един напълно постижим утрешен ден, така като си го представя всеки един от нас.
Върху тази обозрима перспектива се гради оптимизмът и е напълно постижимо всеки гражданин да поведе битка за родината си и за едно по-добро бъдеще за всички нас, едно бъдеще, от което всички имаме нужда и мечтаем за него.

Добре дошли, приятели, в ” България Новини ЕU ” и в неговия сайт в Интернет и Facebook. Приканваме всеки един от Вас да спомогне за популяризирането на това движение и да открие късчетата надежда и оптимизъм, които крие в себе си.

Благодаря Ви!

Изпращайте текстове или пишете ни на Ще публикуваме мнението Ви.

Print Friendly, PDF & Email
Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

About the Author

Другата гледна точка
Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.