gerb

Защо БСП напусна парламента?

Защо БСП напусна парламента? Ето какъв е замисълът: БСП напусна парламента, за да изостри максимално играта, казва за ДВ социологът Андрей Райчев. И добавя: Това е дюшеш, който Нинова получава от ГЕРБ. Или по-точно от принудата, на която ДПС подлага ГЕРБ.


Стига ремонти на Изборния кодекс!

Стига ремонти на Изборния кодекс! Поправките в Изборния кодекс: няколко смущаващи факта. И този път беше спазена традицията преди избори да се ремонтира изборното право. Сегашните поправки убиват преференцията – един от най-демократичните инструменти в ръцете на българския избирател.


Румен Радев предприе опасна разходка

Румен Радев предприе опасна разходка, която го отведе до границата на законните му правомощия. Това стана ясно от неговия отчет след изтичането на втората година от президентския му мандат. Отчетът на президента Румен Радев след изтичането на втората година от неговия мандат беше съчетание от познати тези и нови послания.


Две години Радев

Две години Радев: какво разбрахме за президента. Какъв държавен глава е Румен Радев? Надпартиен, опозиционер, патриот, носител на промяна, любимец на народа? Президентът Румен Радев завърши втората година от своя мандат в момент, в който България влиза в поредната предизборна кампания.


Как изглежда България отвън

Как изглежда България отвън. Ако погледнем България отвън, ще видим една страна, която няма спешна нужда от промяна. Именно така мислят в момента на Запад. Това е съвсем нов момент за България, който обаче крие една голяма опасност.


България е в ход тиха феодализация

България е в ход тиха феодализация. Как България тихо се феодализира. Третото българско правителство на Бойко Борисов започва да прилича на Второто българско царство по времето на Иван Шишман.


Защо този път Борисов няма да подаде оставка

Защо този път Борисов няма да подаде оставка. За трети път Борисов се намира в ситуация, в която трябва да реши дали да се откаже доброволно от властта. Но за първи път той няма да подаде оставка. Защото знае, че това може би е краят.


Радев не е послушният Плевнелиев

Радев не е послушният Плевнелиев. Най-нахалното и глупаво нещо, което ГЕРБ можеше да измисли. Безпомощност, даже паника издават думите на Цветанов, с които той каза на българите да си налягат парцалите, защото без ГЕРБ щяло да е още по-зле. Но с арогантност и заплахи управляващите няма как да решат проблема си.


Ансамбъл златните момчета на България

Ансамбъл златните момчета на България. “Борисов 3” или “Златните момчета 4”? Кой управлява България? С бухалки и обръчи те постигат забележителни успехи в най-различни дисциплини на политическата гимнастика. Те са “Златните момчета” – ансамбълът, който сякаш управлява България.


Лоша новина за България

Лоша новина за България. 12 от общо 17 български евродепутати защитиха Орбан, гласувайки “против” наказателната процедура срещу Унгария. Това е лоша новина за България. Тя разкрива “орбанизацията” на българската политика.


Думите на Радев

Какво разбрахме от думите на Радев. Политическите скандали от последната седмица заглушиха един важен сюжет: президентът Румен Радев, избран всъщност като алтернатива на статуквото, очевидно си е намерил удобно място в същата тази система. Ето уликите:


Магията на премиера вече не работи

Магията на премиера вече не работи. Как Борисов загуби тази партия шах. “Магията” на премиера вече не работи. На хората им писна от управление с безкрайни циркове и лобистки закони. Пируети на Борисов като сегашния се представят за висш пилотаж, но всъщност са каша от недомислици и грешки.


На езика на ГЕРБ

На езика на ГЕРБ. Знаят ли в ГЕРБ значението на тази дума? Историята с министерските оставки след катастрофата край Своге показа по съвсем недвусмислен начин как в ГЕРБ интерпретират думата “отговорност”. Явно там използват някакъв собствен тълковен речник.