Бях приготвил да пусна няколко новини от Близкия изток, но се отказах. Реших, че е по-важно да си кажа няколко думи, породени от възмущение не къде да е, а в България. Защото се оказва, че ни правят на глупаци без да се замислят за това. Тук нямаме нужда от конфликт или диктатор, защото политиците ни са достатъчно некадърни, че да докарат хората до унижение и да се чувстват доволни от това.

Всъщност манията за величие е налице. Просто тя още не е довела до желанието на носителя й да ни арестува масово по улиците. Чудя се дали специалните съдилища, които инициират от ГЕРБ, ще завлекат един по един престъпници, определени за такива по неясни критерии. Защо не сред първите да е семейството на Мирослава, чието тяло бе намерено от куче в гориста местност край Перник, които разкритикуваха МВР, че не си вършат работата?

Той (премиерът) поиска от семейството на Мирослава да се извини, че е обвинявало МВР, тъй като убийците й били техни близки. Докато МВР мълчи за всички подробности по случая, премиерът разказа детайли в типични си стил.

Два месеца работиха службите и МВР по цяла нощ по това отвличане в Перник. Така, както и предполагах, то е с фатален край и най-близките хора там са искали да вземат пари. Това момиче още същата вечер са го удушили, но вече ги задържахме, отидоха и показаха къде са го заровили. Съжалявам, че бяха изговорени в продължение на месеци от близките й такива лоши думи за МВР. Надявам се – те да се извинят и да ги отправят към най-близките си, които са участвали в този процес. Но, за съжаление, трупа го изровиха и е така”, каза премиерът.

Господин Премиер, вие наистина имате проблем. Проблем е народът ви, който не искате да управлявате, ако се бунтува. Не искате да го управлявате, а да го владеете. Схващате ли разликата? С коя част от съвестта си коментирате смъртта на едно момиче по този начин – обвинявайки семейството й! -, че говорило неверни неща за МВР!? Предложихте на вътрешния си министър да нахрани с 4 пържоли кучето, открило трупа. Да, то заслужава награда, защото МВР не си свърши работата – напротив, полицията заяви, че мъртвата вече Мирослава била в чужбина и едва ли не се забавлявала там.

Не ме интересуват проблемите в семейството. Това е техен проблем. Но ме е грижа, че Вие – премиерът на страната – се държите, като феодал и простак. Обиждате археолозите, които Ви пречели да си завършите магистралата, обвинявате хора, че изказвали лошо мнение за полицията, държите се арогантно и без капка съвест.

Господин Премиер, вие сте заобиколен от мазници, които ви наливат в главата колко сте велик. Най-добрият ви приятел е ваш вътрешен министър, чието най-голямо забавление е да ходи на концерти на Веселин Маринов и да му дава подаръци. Финансовият ви министър е чиновник, мразен поголовно. Вие нагрубявате народа си всеки ден, а вестниците ви възхваляват, узаконявайки по този начин вулгарните изрази като норма на поведение.

Това не е управляване, а владеене.