France 24 излъчва обсадата в канала си в YouTube !

Френският канал France 24 показва на живо операцията по залавянето на атентаторите, издирвани за убийството на 12 души в редакцията на в. „Шарли eбдо“ в Париж. 

В момента двамата братя Шериф и Саид Куаши са се барикадирали в малка печатница в Демартен-ан-Гоел, на 35 км североизточно от Париж, и вероятно са взели един заложник. Огромно количество полицаи изпълват града, спецчастите са на покрива, започнати са преговори.

Атентаторите, които разстреляха двама полицаи, четирима карикатуристи, и шестима журналисти, стигнаха до Демартен след престрелки и дълго преследване с полицейски коли и пет хеликоптера.

Можете да гледате фийда на френски:

http://www.youtube.com/watch?v=sc03SlMY3vA

Или на английски:

http://www.youtube.com/watch?v=BFwedk4dBCc

Полицията е наредила на жителите на Дамартен-ан-Гоел да не излизат от домовете си, дори да не се показват на прозорците. Децата в три местни начални училища са инструктирани да останат в класните си стаи. Учебните заведения са в близост до печатницата. Някои от децата вече не издържат на напрежението и постоянно плачат, твърди читател на в. „Фигаро“. Градът е напълно блокиран, вече не работят и мобилните телефони.