Първите 9 месеца на бебето

First 9 months of the baby First 9 months of the baby

В 4-ти минути – първите 9 месеца на бебето. First 9 months of the baby

Бебето Ви накрая е готово за раждането: започва да слиза малко по малко в таза и отсега нататък може да се роди всеки момент. То ще посвети тези последни седмици на натрупването на тегло и сили, за да се подготви за големия ден.
В корема Ви, който е изпълнен до крайна степен, малкото същество няма много място да се движи, но Вие усещате повече от всякога най-малкото от тези движения.

First 9 months of the baby

Всички физиологични функции на бебето Ви работят нормално, всички негови органи са зрели, в това число белите дробове, които са готови за функциониране. То се подготвя за първия контакт с дневната светлина.
В края на деветия месец бебето тежи около 3,3 кг и дължината му е 50 см.

Сега вече сте пред последната права! Не след дълго ще държите най-накрая бебето в ръцете си. Възползвайте се от тези последни дни, за да си починете максимално и да дочакате раждането възможно най-спокойна и отпочинала.

About Другата гледна точка
Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.