Facebook профилите стават платени

Facebook нарушава законите на EU Facebook нарушава законите на EU

Милиард потребители ще загубят своите профили. От централата на най – голямата мрежа за социално споделяне Facebook обявиха, че от средата на месец май прекратяват безплатните регистрации на потребителски профили. Вече съществуващите акаунти също ще бъдат платени, очаква се да бъде въведена годишна такса в размер на 10 американски долара.
От администрацията на Facebook допълниха, че причина за решението на мениджърския екип е изцяло търговско. При въвеждането на такса приходите на компанията ще се увеличат в пъти, въпреки че се очаква над 50% от потребителите да се откажат от предлаганите услуги. Пресцентъра на Facebook излезе с официално обръщение към всички ползващи социалната мрежа, да прегледат профилите си и да съхранят контактите и начините за свръзка със своите приятели. При отказ за заплащане, потребителите ще имат право на достъп до личната си информация в продължение на два месеца, след което профилите ще бъдат закрити.

Прессъобщението на Facebook предизвика лавина от коментари в мрежата, защото твърде малка част от потребителите са съгласни да плащат за тази услуга. Масата от хора са категорични, че съществуват много алтернативи и по всяка вероятност ще ползват някоя от тях.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
About Другата гледна точка

Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.