ЕС

Танкове и десетки хиляди войници: Русия се готви да нахлуе в Украйна? Защо Русия струпва войски по украинската граница? Ако Русия нападне Украйна, военните действия ще се водят и в Черно море, а това означава, че агресията на Москва се превръща в проблем и за други страни, предупреди Киев.

Поради растящия брой нови инфекции някои държави наложиха по-строги мерки. В Нидерландия, Белгия и Австрия се стигна до безредици по улиците. Във Виена демонстранти носят жълти еврейски звезди с надписа “Неваксиниран”.

Карикатура на британското списание Vive Charlie, на която Ангела Меркел поднася на Ердоган главата на сатирика Ян Бьомерман.

Европа трябва да свикне със заплахите на Ердоган – и трябва да се научи да не ги взима насериозно. Защото в близките няколко седмици провокациите му ще зачестят още повече. И така докато не постигне заветната си цел: Турция да стане президентска република. За осъществяването на тази своя отколешна мечта…

Jamala «1944». Eurovision – Ukraine 2016

Този конкурс никога не е бил аполитичен. Победата на украинката Джамала в Стокхолм е доказателство за това, че дори и едно музикално състезание като конкурса на Евровизия има политически контекст