ЕС

Поредният голям заговор срещу България. Сериозно?

Поредният голям заговор срещу България. Сериозно? Поредният голям заговор срещу България: да ни вкарат насила в еврото и да ни ограбят мускалчетата розово масло. Горе-долу така можем да обобщим новите пропагандни страхове от еврото. Защо работят така успешно?


Как изглежда България отвън

Как изглежда България отвън. Ако погледнем България отвън, ще видим една страна, която няма спешна нужда от промяна. Именно така мислят в момента на Запад. Това е съвсем нов момент за България, който обаче крие една голяма опасност.


ЕС = СССР? Нека да видим

ЕС = СССР? Нека да видим. Напоследък из социалните мрежи все по-често четем, че ЕС бил като СССР. Но разложено на своите две части, уравнението “ЕС = СССР” лъсва не само като абсурдно, но и като глупаво и исторически несъстоятелно.


Радев и Борисов

Радев и Борисов: две псевдоистини за България. Новогодишното слово на Радев прозвуча като погребално поздравителен адрес, а отговорът на Борисов – в познатия самохвален стил. Истината не е някъде по средата, а съвсем различна. И остана неизречена.


Лоша новина за България

Лоша новина за България. 12 от общо 17 български евродепутати защитиха Орбан, гласувайки “против” наказателната процедура срещу Унгария. Това е лоша новина за България. Тя разкрива “орбанизацията” на българската политика.


Една държава, един народ, един Орбан

Една държава, един народ, един Орбан. Червен картон за Унгария. Най-после. Унгарското правителство потъпква основни ценности на ЕС. Но същевременно протяга ръка за тлъстите европейски субсидии. Крайно време беше да се открие наказателна процедура срещу Унгария. Успехът обаче не е гарантиран.


Човекът, който ще поведе Европа

Човекът, който ще поведе Европа. Европейците се нуждаят от човек, който да ги поведе. Човек, който се бори за ценностите, които направиха ЕС богат и свободен. Човек, който не се плаши и не се извинява за убежденията си. Има такъв човек.


Парадоксът двойните стандарти

Парадоксът двойните стандарти.  Ако не искаме България да е “втора класа” По-високи цени? По-лоши стоки? Мнозина се оплакват, че България е третирана като страна “втора…


България като беззащитна жертва

България като беззащитна жертва. Отровната лъжа за лошия ЕС. България като беззащитна жертва, поробена от лошия ЕС – такава картина рисуват част от българските политици….


Как бежанците променят Европа

Как бежанците променят Европа Във все повече европейски страни десните популисти берат плодовете от миграционната криза. А намирането на общоевропейско решение на проблемите става все…


Какво каза Радев в Русия

Какво каза Радев в Русия Радев: Отново по-далеч от Запада, по-близо до Русия. Президентът Радев се видя с Путин и Медведев и вече зае недвусмислена…


Друго трябваше да искаме!

Българският шофьор ли? Друго трябваше да искаме! Внезапно всички се хвърлиха да защитават „българския шофьор“, без да съзнават, че проблемът е друг. България също страда…


Умората от разширяването

Умората от разширяването Умората от разширяването. Нечестна ли е тази игра със страните от Западните Балкани? ЕС продължава да подхранва надеждите на страните от Западните…