Дядо на 100 години се грижи сам за болната си съпруга

Дядо на 100 години се грижи сам за болната си съпруга

Дядо Митко Дядо 100 години

Дядо Митко се грижи за съпругата си Донка, която е болна. Сутрин става първи, наглежда съпругата си, шета вкъщи, а после и на двора.

Столетникът споделя, че най-хубаво нещо, което му се е случило, е срещата с жената на своя живот – съпругата му Донка. Вече 74 години двамата живеят неразделни един от друг.

101-годишен дядо подрежда къщата сам и се грижи за десет години по-младата си жена в еленското село Костел.
Дядо Митко е най-възрастният жител в община Елена. Роден е на 1 август 1912 г. в село Костел. Остава сираче още много малък, след като баща му загива през Първата световна война. Преживял е две войни, държавни преврати, годините на прехода. Споделя, че за повече от век е отгледал двама сина, има четирима внуци и шестима правнуци.

Димитър Аврамов отпразнува рождения си ден на 1 август все така ведър и жизнен, както го познават в балканското селце. Бай Митьо почерпи гостите си с питка, домашна ракия и мезета. До 101 години се стига с много труд и любов, каза Димитър Аврамов.

About Другата гледна точка

Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.

error: Alert: Съдържанието е защитено !!