Дядо на 100 години се грижи сам за болната си съпруга

Дядо Митко Дядо 100 години

Дядо Митко се грижи за съпругата си Донка, която е болна. Сутрин става първи, наглежда съпругата си, шета вкъщи, а после и на двора.

Столетникът споделя, че най-хубаво нещо, което му се е случило, е срещата с жената на своя живот – съпругата му Донка. Вече 74 години двамата живеят неразделни един от друг.

101-годишен дядо подрежда къщата сам и се грижи за десет години по-младата си жена в еленското село Костел.
Дядо Митко е най-възрастният жител в община Елена. Роден е на 1 август 1912 г. в село Костел. Остава сираче още много малък, след като баща му загива през Първата световна война. Преживял е две войни, държавни преврати, годините на прехода. Споделя, че за повече от век е отгледал двама сина, има четирима внуци и шестима правнуци.

Димитър Аврамов отпразнува рождения си ден на 1 август все така ведър и жизнен, както го познават в балканското селце. Бай Митьо почерпи гостите си с питка, домашна ракия и мезета. До 101 години се стига с много труд и любов, каза Димитър Аврамов.

About Другата гледна точка

Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.