чт. дек. 1st, 2022

Do you trust me – Мюсюлманин в Париж: Аз ви вярвам, а вие? Ако да, прегърнете ме!

https://www.youtube.com/watch?v=lRbbEQkraYg

Прегръдка за доверие, че не си терорист, въпреки че си мюсюлмани – за това призова млад мъж стотици свои съграждани, събрали се да почетат паметта на загиналите 129 души в терористичните атаки в сърцето на френската столица.

С превръзка на очите и отворени ръце младият мъж стои до два изписани на ръка картона. На единия пишеше: „Аз съм мюсюлманин, а ми казват, че съм терорист„, а на другия: „Аз ви вярвам, а вие? Ако да, прегърнете ме„!

Десетки хора със сълзи на очи се отзоваха на молбата на младия мюсюлмани и го прегърнаха, а други емоционално гледаха отстрани.

След като свали превръзката от очите си младият мъж се обърна към събралите се хора със силно послание. „Аз съм мюсюлманин, но това не ме прави терорист. Никога не съм убивал. Дори същия петък имах рожден ден, бях си вкъщи. Боли ме за хората, които станаха жертви на този атентат. Но мюсюлманин не означава терорист. Терористът е само терорист – някой, който убива другиго без причина. Един мюсюлмани не би убивал така, това религията ни го забранява.“