СОФИЯ МЕТЕОРОЛОГИЧНО ВРЕМЕ "Демократична България" е вече втора
вт. окт. 4th, 2022

Проучване: „Демократична България“ изпреварва „Има такъв народ“

Демократична България“ е вече втора политическа сила сред хората, обявили, че ще гласуват на всяка цена. Ето какво още показват данните от актуално проучване.

ГЕРБ отново е първа сила, а партия „Има такъв народ“ остава трета – това сочат резултатите от проучване на „Маркет линкс“ и БиТиВи, проведено в периода 13-22 август.

Числата

Според данните от проучването, партията на Бойко Борисов подкрепят 21,6% от заявилите, че ще гласуват на следващи парламентарни избори (15,7% от всички анкетирани). На второ място сред твърдо гласуващите е „Демократична България“ с 16,5% (11,3% от всички анкетирани), а трета е партия „Има такъв народ“ с 15,7% (14,2% от всички анкетирани).

Следват БСП с 15,7% (12,5% от всички), ДПС с 11% (10,7% от всички) и „Изправи се, БГ! Ние идваме!“ с 4,5% (4,1% от всички). „Възраждане“ са новият кандидат за представителство в следващото Народно събрание с подкрепа от 4,3% сред гласуващите (3,1% от всички).

Служебният кабинет повишава рейтинга си

От проучването става ясно също така, че служебното правителство повишава рейтинга си – 54% доверие, което представлява нарастване с около 3% в сравнение с юли. Най-разпознаваемите министри Кирил Петков и Асен Василев се ползват с доверието на съответно 42% и 31% от гражданите, сочат данните от проучването на „Маркет линкс„.