Държава

Танкове и десетки хиляди войници: Русия се готви да нахлуе в Украйна? Защо Русия струпва войски по украинската граница? Ако Русия нападне Украйна, военните действия ще се водят и в Черно море, а това означава, че агресията на Москва се превръща в проблем и за други страни, предупреди Киев.

Всяка година стотици хора загиват при пътно-транспортни произшествия в България. Катастрофите обикновено са дължат на лошите пътни условия, старите автомобили и карането с превишена скорост. Ето още коментари в чужбина:

Поради растящия брой нови инфекции някои държави наложиха по-строги мерки. В Нидерландия, Белгия и Австрия се стигна до безредици по улиците. Във Виена демонстранти носят жълти еврейски звезди с надписа “Неваксиниран”.

България зад нова Желязна завеса – този път от Ковид. Защо в България и останалите страни, в които думата навремето имаше СССР, хората масово не искат да се ваксинират? Две международни издания се спират на този въпрос и стигат до един ужасяващ извод.

Герджиков казва, че не е част от предишното статукво, но го защитава: “Може ГЕРБ да са допуснали грешки, но са направили и добри неща, вие допускате само грешки”. А как се представи Радев? Защо говори с неохота за Русия?