Именно умението да се лъжат себеподобните отличава човека от животното. Робърт Грийн

На кого да вярваме? Лъжите на правителството излизат скъпо на данъкоплатците. Когато им е удобно – „пенсиите са увеличени“. Когато трябва да оправдаят своето невежество – отново пенсиите са виновни. Този път защото били увеличени от предното правителство!

Преди няколко месеца финансовият жонгльор Дянков твърдеше, че е съставил консервативен бюджет за разлика от оптимистичния бюджет на Станишевото правителство. Изглежда отново са му излезли криви сметките, щом си измива ръцете със скромните пенсии на нашите родители.

От общо 955 млн. лв., колкото представлява ръстът на разходите спрямо същия период на предходната година, около 300 млн. са само за пенсии, отделно повече пари са дадени за обезщетения за безработица и здравноосигурителни плащания, каза Дянков.

Тройната глупост на предишните ще ни струва скъпо и дълго ще плащаме за това. Но колко ли ще ни струва безхаберието на Дянков? Нима не знаеха, че ще трябва да се съобразяват с кашите забъркани от Станишев и компания?  Защо ли все пенсионерите социално слабите са им виновни? Пенсиите не порастнали с последния дъжд. Всеки един пенсионер, и ние като бъдещи такива, са внасяли и внасяме
част от доходите, за да осигурим старините си. Не че в България може да има нещо сигурно…

И като го слушаш Дянков, излиза че пенсиите са някъде към 1000-2000 евро, а не някакви си нещастни 120 лева. Таванът на пенсиите е в сила все още и много възрастни хора не получават това, за което са се осигурявали. Така излиза, че държавата се субсидира от най-бедните… Българска действителност – колкото работя, толкова им броят стотинките и ги преразпеделят. Грешката на Борисов с назначението на отличника Дянков ще му струва скъпо. Лошото е, че няма само той да плаща, а всички ние. Преди време човекът, който не успя един завод за боклук да построи каза: През юни 2010 г. ще се мисли за увеличение на пенсиите. Юни няма да е слънчевият месец, който ще огрее пенсионерите. Защото Дянков каза, че бюджетът закъсал заради жълтите стотинки на пенсионерите. И понеже министри и депутати си увеличиха заплатите в началото на годината, няма да се учудя ако това се случи отново, и то точно тогава, когато не само бюджетът е закъсал, ами и цялата държава.