България – политикогеографски обзор

Google Google

Понеже съм далеч от мисълта си,

Географско разположение: България е страна със средни размери, в средните географски ширини, има високи сини планини, голяма река, излаз на море, климат, който е добър, на границата на три континента , между 40 и 41-ви паралел. Между тях е възможно най-благоприятното място на Земята. Известна е като външна граница на Европейския съюз, но под огромно влияние на САЩ, Русия и Турция.( Американските агресори се намесват във вътрешните работи на Съветския Съюз по целия свят – така и тук не се прави изключение).

Население: Голяма част от населението е съставено от електорат, настоящи
емигранти, бъдещи емигранти, столичани от провинциален произход и в скоро време – преимуществено цигани…

Политика: Страната в момента се управлява от трима души: Пожарникар, Милиционер и агент на Световната банка. Управляващите се редуват да вършат глупости, по-често да дават на заден, а най вече обичат да попържат предишното управление, което според тях е виновно за собствените им глупости.

Униформени прашки на БСП, представени от сър Гей Стани Шеф, сниман от любовта на живота си Азер Меликов, или Вигенин (абе прашките са на Азер, за другото само предполагам)

Гласоподаватели се внасят предимно от чужбина. Извозват се  с рейсове и тирове до самите урни. Местните ромеи-гласоподаватели струват на партиите от 20 до 50 лв, или кебапчета и бира…

Всеки гласоподавател гласува най – много два пъти за една и съща партия, но в различни градове.

Икономика на страната: Населението на страната е известно с това, че харчи много повече отколкото има. Според Агента на СБ няма инфлация, няма скок на цени, няма икономическа криза, в следствие на което няма заплати, а пенсионерите получават пенсии подобни на стипендията на средностатистически студент от соцблока по време на студената война. Всички важни фактури се издават на пазара в кв. “Илиянци” в
столицата.В България парите са за пране, данъците за укриване, а ДДС – то за източване.

Здравно осигуряване: Лекарите предлагат комплексни услуги, което много улеснява пациентите. От прием в кабинет рез продължително лекуване до кремиране. Колкото по – скъпо е лечението, толкова е по продължително. Подписвайте договори с лекуващите за конкретна сума, защото по време на лечението сумата започва да расте. Лекарите имат много пациенти и не могат да помнят всички индивидуални уговорки. Ако попаднете в болница помнете: Мед. сестри пият кафе, а лекарите марково уиски. Носете в изобилие!
Според НСИ брутният доход от аграрния сектор е 5% …
Секторът на промишлеността – брутен доход 31% – пак според стъкмистиката.

Хранително – вкусова промишленост: България е известна като страната на киселото мляко. Произвежда се от най – финото нишесте. Хляб се прави от набухватели, а кренвирши от мека тоалетна хартия. Саламите са богати на калций поради голямото съдържание на рога, копита и кости.. Когато храните се съхраняват добре може да не загубят качествата си с години. Ако не са продадени се връщат отново при производителя и срокът им на годност се удължава.

Напоследък има нов стандарт , наречен “Стара планина” и кренвиршите, произведени по същия, струват доста по-скъпо от едни котлети например…

Услугите генерират 65% от брутния доход – много услужливо население се очерта , но така си е открай време , но не му го признават и го наричат или “кофти мат“рял” или “шибан народ“.

50% се обиждат на квалификацията, а другите 50% – не, поради което въпросът виси във въздуха и чака сгромолясването си.

Туризъм: Много развит – туристопоток от 4 млн души годишно (за сравнение – Унгария – 20 млн, или курорта Анталия – 4 млн), но това е защото има много малко газени лампи, с които туристите да си светят, когато няма ток с дни. В момента се договарят такива лампи с Китай, а газ – от Русия, когато отменим визите за руснаци…Рекламното лого на страната за пред света прилича на баница, според естети, или на “кафявата точка ” – според почитателите на копролалията

Образование: Законна диплома може да се купи на добра цена, но все пак ако решите да учите ще ви излезе много по – скъпо. Дипломирането в страната е дълъг и сложен процес. Именити професори, доценти и асистенти заменят изпити за секс, алкохол, подаръци или пари. С учене не става, но учебници трябва да имате. Издават ги самите преподаватели. Желателно е да си ги закупите от тях, за да се спести процента на книжарницата.
След дипломирането задължително започнете работа по друга специалност, ако искате да правите кариера.

Правосъдие: В страната законодателната система работи перфектно. Делата се гледат с години, но когато натрупате голям брой провинения има вероятност да получите условна присъда. За да лежите в затвор, трябва да отговаряте на определени изисквания, да имате сериозни политически препоръки и голямо търпение. Не става от раз.

Армия: Първа ловджийска дивизия – 180 хил. ловци с по две-три пушки. Втора охранителна дивизия – Лицензираните частни охранители – 120 хил.
Полиция – 70 хил. души. Трета същинска така наречена “армия” – 18 хил. души некви си там войници, които са важни за НАТО, в който страната членува, за да ги изпращат за пушечно месо на талибаните. Въоръжение – автомати “Калашников“. Дължината му е: от мушката до приклада – 56 см, от приклада до мушката – 73 см…

Лек парадокс, които лесно се обяснява с пример, взет от казармения живот  : “от сряда до петък колко дни са? А от петък до сряда?

Уф, ако иска някой, нека продължи….

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
About Другата гледна точка

Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.