Емил Димитров е най-великата българска песен

Емил Димитров е най-великата българска песен

Emil Dimitrov Българите избраха любимата си песен

Емил Димитров е най-великата българска песен

Emil DimitrovАко си дал ” на Емил Димитров е най-великата българска песен, според класацията “Великите 500“, организирана от БГ Радио. Над 10 000 души дадоха своя вот за най-обичаните български песни.

Моя страна, моя България

На 30 март 2005 г. Емил Димитров ни напусна завинаги.

Slået op af град София i Torsdag den 29. marts 2018

За трети път слушателите на радиото подредиха любимите си златни хитове в българска музика. В предишното издание на „Великите 1000” песента, събрала най-много слушателски гласове и номер 1 в класацията, бе отново песен на Емил Димитров – “Моя страна, моя България“.
Статистиката показва, че най-силно присъствие сред Великите 500 имат изпълненията на Васил Найденов – цели 27, следва Лили Иванова – с 24, Графа – с 23, Сигнал и Дони – с по 15. Примата на българската поп музика Лили Иванова обаче няма нито една песен в челната десетка на класацията.
ТОП 10:
1. Ако си дал – Емил Димитров  
2. Клетва – Кирил Маричков 
3. Моя страна – Емил Димитров 
4. Да те жадувам – Сигнал 
5. Светът е за двама – Орлин Горанов 
6. Бягство – Авеню 
7. Адаптация – Васил Найденов 
8. Двама – Мария Нейкова 
9. Сбогом, моя любов – Васил Найденов 
10. След 10 години – ФСБ
About Другата гледна точка

Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.

error: Alert: Съдържанието е защитено !!