България арестува трима холандци

Google

България арестува трима холандци, издирвани за тероризъм

Трима холандски граждани, издирвани в страната им за тероризъм, са задържани в България. Те са арестувани на 5 октомври при опит да напуснат страната на граничния пункт Капитан Андреево, се разбира от съобщение на прокуратурата.

Задържаните са двама мъже на 18 и 22 години и момиче на 17 г. Те се издирват от прокуратурата на Кралство Нидерландия и са обявени за международно издирване с Европейски заповеди за арест.

Срещу холандците има обвинения за участие в терористична организация, имаща за цел да извършва терористични престъпления, трафик на хора, уточняват от българското обвинение.

Заподозрени за тероризъм са арестувани на "Капитан Андреево"

Търсената от Холандия по обвинение в участие в терористична група 17-годишна Шаима Калоуаа остава в ареста, реши Хасковският окръжен съд.

Според холандската прокуратура момичето е поддържало тесни контакти с радикализирани ислямисти, включително с бойци на “Ислямска държава” и е част от терористична организация.

Вчера в ареста бяха оставени и други двама холандски граждани – Илиас Хасан и Юнес Айса. Обвиненията към тях са същите. Тримата са пътували заедно, били са няколко дни в София, след което се насочили към Турция. На “Капитан Андреево” са задържани на 5 октомври, защото са издирвани с европейски заповеди за арест.

Очаква се в началото на следващата седмица да започне процедура по екстрадицията на тримата холандски граждани.

About Другата гледна точка
Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.