Борисов има нужда от опитомяване

България – страна на абсурдите: все повече километри пътища за все по-малко хора, много медии и малко медийна свобода. Така вижда България в началото на мандата на Росен Плевнелиев.

За мен оптималният вариант би бил, ако и двамата съумеят да се придвижат малко пó към умерената среда. Доган има нужда от опитомяване на езика си, да не си присвоява така контрола върху българските турци. А на Борисов също не би му навредило, ако успее малко да подобри контрола върху изказванията си. Например думите му, че балотажът на тези избори щял да бъде избор между него и Ахмед Доган. Изборът все пак беше между Калфин и Плевнелиев. Смятам това за демагогия, която не е достойна за един министър-председател. Да не говорим, че това изобщо не е европейско поведение

От манталитета на българите ще зависи колко дълго още ще търпят да ги заливат с умерено популистки изказвания. Очевидно на тях им харесва езика на Борисов, който много лежерно и без никаква предварителна подготовка просто казва първото, което му хрумва. С това той успява да се покаже като управник, който стои близо до своя народ. Но хората са различни в различните страни – едни си пожелават повече сериозни политици, други харесват повече управниците, които говорят по-свободно и по-достъпно за хората.

А българите вярват ли, вярват…

За него е трудно да даде разумно обяснение на това какво кара най-бедните граждани в целия ЕС, с катастрофално здравеопазване и лоша образователна система и с много проблеми с ромското малцинство, да продължават да подкрепят управляващата партия, която е заета основно със строежа на много километри магистрали за все по-малко българи.

Българите се топят. Това е един от най-сериозните проблеми на България, а аз не виждам този проблем да занимава управляващите. В същото време медийната свобода се влошава драстично – България се мери по този показател с държави от Африка. Въпреки това българите продължават да вярват, че Бойко Борисов и неговата партия са единствената надежда за страната. Защото без Борисов нямаше да има нито ГЕРБ, нито Плевнелиев щеше да стане президент!“

България се опразва – Близо до народа – Демагог?