Бойко Борисов е заразен с коронавирус

Бойко Борисов - къщата в Барселона Бойко Борисов - къщата в Барселона

Българският премиер Бойко Борисов е дал положителен тест за коронавирус. Това обяви самият той в социалните мрежи. “След два PCR теста от днес съм положителен с COVID-19″, написа Борисов. “Като цяло имам общо неразположение, към момента по преценка на лекарите оставам на домашно лечение“, сподели българският министър-председател. 

В петък Борисов беше поставен под карантина, след като заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков даде положителен тест за коронавирус. Нанков често пътува с Борисов из страната. Карантината на премиера обаче вчера беше свалена от РЗИ. От Столичната здравна инспекция се аргументираха, че той е дал два отрицателни PCR теста. “Въпреки че РЗИ официално ми свали карантината, още в петък отложих всички срещи и публични прояви за предстоящите дни”, уточни днес премиерът. 

Всички контактни с мен са подадени на РЗИ. Сигурен съм, че спазвайки мерките, заедно ще се справим!“, написа още Борисов. 

About Другата гледна точка
Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.