Josh's Truth

Полузащитникът на „Аделаида Юнайтед“ Джош Кавало стана първият действащ футболист, играещ на най-високо ниво, който признава открито, че е гей.
21-годишният австралиец, който бе избран за Изгрящавата звезда на А-лигата за миналия сезон, записа видео с разкритието си и го разпространи в социалните
мрежи заедно с открито писмо.

Горд съм да обявя публично, че съм хомосексуалист. Радвам се, че мога да го кажа, след като няколко години имах дилема дали да споделя“, обяви австралийският халф на Аделаида Юнайтед – Джош Кавало.

Като по-млад винаги трябваше да го крия, защото ме беше срам. Терзаех се, че може да ми попречи на футболната кариера. Трябваше да се науча да крия чувствата си, за да пасна на образа на професионален футболист. Сега съм щастлив, че обявих публично, че съм хомосексуалист„, продължи Джошуа.

Знам, че има и други футболисти, които живеят в мълчание. Искам да помогна да се промени това, за да покажа, че всеки заслужава правото да бъде това, което е“.

Изненадващо е да осъзнаем, че в момента няма професионални футболисти хомосексуалисти не само в Австралия, но и по целия свят„, каза още 21-годишният австралиец Кавало, който стана първият професионален футболист, който обявява, че е хомосексуалист.