25 неща, които всеки мъж трябва да знае да прави

Всички жени (дори и героините от анимационните филмчета) обичат мъжете им дапритежават  определен запас от познания. Способността да изберете правилната  реплика, докато сте в леглото или да направите експлозив от ролка  тоалетна хартия и нацвъкано от гълъб определено ще ви направи секси в  нейните очи.

Станете неустоим като Брад Пит като използвате следните правила.

1- Контролирайте емоциите си, докато сте на работа
Много  от нас са присъствали на кариерно самоубийство, когато колегите ни са  избухвали невъздържано и детински по време на работа. За щастие вие  бихте могли да избегнете подобна съдба като използвате нашите съвети за  запазването на работата ви.

Ако нещо не става както на вас ви се иска,  изчакайте малко, преди да реагирате. Можете да се разходите, да  поговорите с някой, който ще ви помогне да се поуспокоите или да  отидете във фитнес салона, за да изкарате гнева си на уредите. Ако  нямате толкова време, поискайте да ви изяснят отново ситуацията преди  да отвърнете и бройте до 10 преди да кажете нещо, закоето по-късно може  да съжалявате. Упражнете контрол върху емоциите си преди те да поемат  контрол над живота ви.

2- Запазете паметта си
Често  ли ви се случва да забравяте името на оня, дето работеше в онова там?  Добрата новина за вас е, че да попивате информация всъщност е лесно  като 2 и 2… ъъъ… колкото и да правеше това.

Когато получавате нова информация, бъдете активен слушател,  представяйте си, че това, което научавате в момента е жизнено важно,  правете паралел между новите данни и нещата, които вече знаете и  повторете основните моменти. Та? За какво ви говорих досега?

3- Поддържайте дрехите си спретнати
Дали  дрехите ви изглеждат смачкани като физиономията на Елизабет Тейлър  преди пластичните операции? Ако е така, вземете незабавни мерки като  следвате следните стъпки: a) Опънете и окачете на закачалка дрехите си  веднага след като ги извадите от сушилнята; б) Сгъвайте дрехите си  веднага щом ги съблечете и в) Внимавайте да не разтягате неволно  панталоните си на коленете, докато седите. Ако нищо друго не помага,  почете да носите дрехите на парно гладене.

4- Избягвайте махмурлука
Това,  че сте замислили смазваща вечер в клубовете из града, съвсем не  означава, че на другата сутрин трябва да се чувствате още по-размазан.  Вижте сметката на махмурлука още преди да е започнал като подготвите  тялото си отрано. Хапнете нещо, пийнете мляко и няколко глътнете  мултивитамина за да компенсирате предстоящата загуба на минерали.

5- При умора: дръжте дюкяна затворен!
Животът  не винаги е справедлив към нас и на всекиго може да му се случи Малкият  Елвисчо внезапно да реши да напусне представлението. Вероятно причината  да не ви става е лесно обяснима – заради препиване, от умора, или  понеже мадамата ви не е точно копие на Анжелина Джоли. Ако се чувствате  изтощен, решението всъщност е по-елементарно, отколкото допускате.  Следващия път хапнете нещо, дремнете един час или просто разпуснете  малко пред телевизора. Малкият ви приятел ще ви бъде благодарен за  възможността да се възстанови от усилието.

Не се оставяйте на скуката, планирайте първата ви среща и разберете дали избраницата ви ще е добра в леглото…

6- Избегнете скуката на работното си място
Ако и вие сте като мнозинството служители, вероятно работата ви се струва по-затъпяваща  и от местна упойка. Добрата новина е, че с малко активност от ваша  страна лесно можете да избегнете делничната скука.

Поинтересувайте се от нови проекти, поемете доброволно задачи, които не  са пряко свързани с вашата длъжност, задълбочете познанията си във  вашата сфера на дейност; превърнете губенето на време във време за  създаване на професионални контакти, като привлечете колегите си в  съвместно търсене на решения на служебните задачи. С малко повече  късмет новият ви метод да избегнете скуката на работното си място може  да ви донесе дори и повишение.

7- Изберете мястото на първата среща
Първата  среща е достатъчно стресираща сама по себе си, така че защо да  усложнявате нещата излишно с избор на неподходящо място? Спечелете  дамата, като й демонстрирате, че сте готов да й предоставите каймака на  живота. Поканете я в някое заведение с изискано меню (не, хамбургерите  и баничките не вършат работа), заведете я в чудесен курорт или просто я  очаровайте с пикник край някое езеро. О, има и още нещо – каквото и да  правите, убедете се, че съпругата ви няма да е там по същото време.

8- Разберете дали ще е добра в леглото
Понякога  просто знаете кога една жена ще бъде идеалната любовница. Ако тя се  целува добре, можете да се обзаложите, че ще бъде чувствена. Ако е  чудесна танцьорка, знаете, че се чувства комфортно в тялото си. Ако е  гъвкава, можете да се досетите, че ще изпълни 101 пози в леглото. А ако  може да одере лъв с вързани ръце, сте убеден, че тя е жената за вас.

9- Научете се да разчитате езика на тялото й
За  разлика от колите и електроуредите, жените не идват с ръководство за  употреба. Така че ако искате да ги разберете, трябва да се вгледате  внимателно за някои неуловими знаци. Например една страстна жена ще  седи, демонстрирайки елегантната извивка на бедрата си и дълбочината на  деколтето си и ще поддържа продължителен визуален контакт. Жена, която  е склонна да флиртува, ще се смее по-често от обикновено, ще се усмихва  постоянно и ще играе с косата или бижутата си. Тази, която не се  интересува от свалки, ще отбягва погледа ви, рядко ще се усмихва и ще  държи ръцете си скръстени на гърдите. Изключително незаинтересувана  жена ще се бръгне за бейзболната си бухалка, докато ви сритва в  слабините. (Шегувам се, чак до там няма да се стигне). Жените излъчват  толкова много сигнали, които просто трябва да бъдат разчетени.

10- Научте се да оперирате с пари
Когато  започвате нов бизнес, преобзавеждате жилището си или просто спестявате  за нова кола, в живота ви настъпва момент, в който трябва да вземете  пари назаем. Основният критерий, който трябва да имате пред вид, когато  сравнявате потенциалните заемодатели, е лихвата, която те прибират.  Това, с други думи, е цената, която плащате, за да получите парите.  Обезателно сравнете лихвите по заеми на няколко конкурентни банки. Не  се притеснявайте да преговаряте със заемодателя – бил той банка или  брокер. Изберете брокера, който предлага най-ниска цена и му кажете, че  очаквате от него по-добра оферта. Той може да ви се изсмее в лицето. Но  може и да ви предложи сделка, по-благоприятна от очакваната.

11- Направете добро впечатление на родителите й
Когато  се подготвяте за среща с родителите й, трябва да помните, че първото  впечатление е най-важно. Ако ще отидете в дома й, занесете малък  подарък като например  цветя или бутилка вино. Ако вечеряте навън, предложете да платите  сметката. Що се отнася до разговорите, отговаряйте учтиво на въпросите,  които се отнасят до вас и демонстрирайте интерес към техния живот и  интереси. След като сте успели да омаете дъщерята, не би следвало да  имате проблем с това да впечатлите родителите.

12- Разберете дали гърдите й са фалшиви
Гърдите  на гаджето ви са заоблено и съвършено предизвикателство към  гравитацията, но дали са истински? Въпреки че не можете да я попитате  направо, винаги можете да се вгледате за някои признаци преди да я  изпратите до тях. Ако формата им е идеално кръгла, ако са необикновено  твърди и стърчат подозрително, шансовете да не са истински са  значителни. Добрата новина е, че досега това никога не ви е спирало.  Наслаждавейте се на даровете на съдбата, докато можете, независимо от  това дали те са истински или фалшиви!

13- Разпуснете мускулите си
Тъкмо  сте приключили изтощителната тренировка с двукилограмовите гирички на  гаджето си и усещате явно напрежение в мускулите си. Време е да  разпуснете. Започнете като контролирате дишането. Поемете дъх и  издишайте, като всеки път броите бавно до 4: четири секунди вдишване,  четири – издишване. Докато издишате, представяйте си как напражението  сякаш се отича от тялото ви – мускул след мускул.

14- Научете се да търгувате на eBay.com
…Или  на друг сигурен сайт за онлайн аукциони. Например, решавате, че е  крайно време да се отървете от прогимназиалната си колекция от футболни  сувенири. Превърнете в реалност намерението си, като посетите някой  сайт за онлайн аукциони – най-популярен от които е eBay. За да започне  купона, първо трябва да се регистрирате и да си отворите акаунт. След  това нещата стават ясни от само себе си: този тип сайтове за аукциони  имат добри стъпка-по-стъпка инструкции за начинаещи.

15- Научете се за забърквате коктейли
Някой  да желае чаша бренди със сметана и ментов ликьор? Събудете скрития у  вас Пиърс Броснан като забъркате следния коктейл: Смесете 50 милилитра  (равно на 1 малка чаша за еспресо) с 50 милилитра ментов ликьор в  голяма водна чаша, наполовина пълна с натрошен лед. Покрийте чашата,  разбъркайте интензивно, добавете щедра лъжица сладка сметана и  прецедете в коктейлна чаша. Питието е великолепно и става за аперитив  към който и да е от филмите за Джеймс Бонд.

16- Отървете се от досадни приятели
Всички имаме приятели, които тайничко не можем да понасяме. Такива, които се изтърсват неканени на гости, остават дълго след като останалите са си тръгнали, да не  говорим, че понякога взимат назаем и гаджето ви, като дори и не го  връщат след това. За щастие лесно можете да елиминирате тези кретени от  живота си. Започнете да давате заето – и емоционално, и иначе.  Престанете да им правите услуги, не отговаряйте на обажданията им и не  ги канете на купоните, които правите и на които ходите. Ако не разберат  намека, говорете с тях на четири очи и им обяснете в прав текст как  стоят нещата.

Научете се как да ядете омар, проверявайте акредитацията на партньорите си, унищожете врага…

17- Яжте омар без да изглеждате като глупак
Има някои храни като например охлюви и миди, които се  ядат изключително трудно – особено ако се опитате да плъзнете жива  стрида в гърлото си.

Но няма друга храна, която да е по-голямо предизвикателство за  кулинарния новобранец от омара. За щастие можете да надхитрите  коварното ракообразно с помощта на няколко трика. Сложете си кърпа на  врата, вземете трошачката за щипки и се залавяйте за работа. Започнете  като отчупите краката като ги осучете и дръпнете. Направете същото със  щипките като ги откъснете от тялото. Месото от краката може лесно да  бъде изсмукано, но с щипките ще трябва да се справите с помощта на  специален уред. Що се отнася до задната част, хванете с една ръка  опашката на омара, а с другата – гърба му и рязко го осучете. После  стиснете силно, за да счупите черупката и с пръст избутайте месото от  опашката през по голямата дупка. Преди да изядете омара, най-вероятно  ще трябва да отделите червата му (няма как – тия животинки се сервират  цели, а никой изискан готвач няма да се осмели да бърника из вечерята  ви). И сега, след като ви отворихме апетит, придърпайте чесновото олио  и се насладете на плодовете на вашия труд!

18- Проверявайте акредитацията на партньорите си.
В днешно време никой не желае да се обвърже финансово с  някого, освен ако не познава миналото им като на длан. Благодарение на  магията на Интернет, вие можете да извършвате неформални проверки на  всчки потенциални партньори
С  няколко удара по клавиатурата можете да намерите информация за  регистрациония номер на колата на бъдещия си търговски партньор и  осигуровката му, както и можете да телефонирате за потвърждение в  университета, който той твърди, че е завършил.

19- Преговаряйте като професионист
Както  е казал един английски философ, „Не винаги можеш да получиш това, което  искаш, но, понякога, ако опиташ, можеш да установиш, че си получил  каквото си искал.“ Това е изкуството на преговорите. Вие също можете да  получите каквото желаете като спазите следните правила: Никога не  правете първата оферта, целете се високо, но никога не изглеждайте  нетърпелив или силно впечатлен, опознайте опонента си и винаги, винаги  бъдете готов да отстъпите.

20- Справете се с враговете си
Всички имаме врагове. Може да става дума за мухльото, който се влачи с бившата ти, може и да е някой ваш „приятел“, който ви е  унижил публично, а може би и да са тримата мустакати господа, дето те  изритаха от бръснарското ви каре белот, когато си обръсна мустаците. И  въпреки че кармата обикновено се притичва на помощ да отмъсти на тези  делнични Немезиди, това не означава, че човек трябва да стои безпомощен  пред тях. Не прибързвайте, планирайте препазливо, не издавайте силните  си позиции, не допускайте да ви видят объркан или притеснен и им  подхвърлете фалшива следа, като се престорите, че се сприятелявате с  тях. Как ще приключите с тази работа зависи изцяло от вас.

Патентовайте клозетния си транзистор, поръчайте Маки и се впуснете в страховит юмручен бой…

21- Как да регистрирате патент
Значи  най-накрая се решихте да патентовате страхотния си новоизобретен  вентилатор за покрива на колата. За целта напишете в Google „как да  регистрирам патент“. Еин от първите съвети, които ще получите, ще бъде  от българското патентно бюро: проверете дали изобретението не е било  вече регистрирано от някого другиго. Във всеки случай ще можете да си  свалите всички необходими документи, за да регистрирате вашия патент.

22- Поръчайте суши
Когато  нещата опрат до поръчването на суши, пред вас има два варианта – Нигири  или Маки. Нигири представлява сурова риба и ориз. Маки е руло суши,  увито във водорасли. И двата вида са много вкусни, но Маки е по-добрият  избор за тези, които още не са свикнали да ядат сурова риба, тъй като  няма прекалено натрапчив рибен вкус. Опитайте няколко различни ястия, а  ако все пак предпочитате храната да е сготвена, поръчайте пиле териаки.  Имайте предвид, че от сушито се очаква да бъде сурово, така че  насладете му се без да се замисляте.

23- Оцелейте след юмручен бой
Вие  сте любовник, а не боец. Това обяснява защо последният път, когато  участвахте в юмручен бой, загубихте срещу 12-годишно момиченце (е, във  ваша защита трябва да се отбележи, че тя беше едра за възрастта си). Но  сега, когато отново сте притиснати в ъгъла, трябва да се биете, сякаш  животът ви зависи от това. Забравете всичко, което сте гледали по  филмите и се пригответе за мръснишки ходове. Ритнете го в топките,  фраснете го в носа или в бъбреците и се опитайте да издерете или  размажете лицето му. Разрешено е да използвате дори и зъбите си, но  бъдете готов да хапете здраво (не е твърде достойно, но животът ви може  да зависи от това).

24- Блъфирайте ефективно
Ако  искате да получите всичко срещу нищо, по-добре се научете да блъфирате.  За начало изработете смислена история, придържайте се към елементарни  твърдения (никой няма да се хване на фантасмагории), както и имайте  пред вид какви биха могли да са последствията, ако ви хванат в измама.  Никога не подценявайте събеседника. Толкова е лесно да се оплетете в  мрежата на собствените си лъжи, че по-добре използвайте блъфирането  като последното възможно средство.

25- Оцелейте ако ви хванат с друга
По  средата на романтична среща с готина мацка забелязвате, че гаджето ви  влиза в заведението. Тя се запътва към масата ви с такова изражение,  сякаш ще ви откъсне главата. Какво трябва да направите? Ако държите на  мъжкото си достойнство, ще запазите спокойствие и ще запознаете двете  жени. Дръпнете настрани едната от любовниците и си обяснете, че  погрешно сте разбрал споразумението ви с кого може и с кого не може да  се срещате и не сте оценил по достойнство сериозността на връзката  ви… След това трябва на секундата да изберете едната от двете жени.  Ако ставаше дума за порнофилм, тримата щяхте да се отзовете във вашето  жилище и да си спретнете чудесно забавление, но тъй като това е  реалният живот, трябва да сте подготвен и за ситуацията, в която и  двете жени ще ви зарежат.