We Will Rock You

We Will Rock You We Will Rock You

Pink – We Will Rock You (Pepsi)

„ We Will Rock You “ (на български: Ще те разбием) е песен, написана от Брайън Мей и записана от Куийн за техният албум от 1977 година News of the World.[6] Песента е издаден и като сингъл през същата година заедно с „We Are the Champions“, като така сингълът влиза в световният Топ 10.[7] Списание Ролинг Стоун класира песента през 2004 година на 330-та позиция в „500-те най-велики песни на всички времена“,[8] а Асоциацията на звукозаписната индустрия в Америка я поставя на 146-та позиция в списъка на песните на века. През 2009 година We Will Rock You е приета в Залата на славата на наградите „Грами“.[9][10]

От издаването си песента е била многократно копирана, ремиксирана, използвана от множество изпълнители, телевизионни предавания, филми и други медии по света.

We Will Rock You
Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
About Другата гледна точка

Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.