Вирус краде от виртуални сметки

Вирус краде от виртуални сметки Вирус краде от виртуални сметки

Вируса ” троянски банкиране “. Международната компания за борба с електронните вируси ESET предупреди, че се е активизирала “троянска” програма, която е насочена срещу системите за дистанционно банково обслужване.

В рисковата група попадат хора, които използват виртуалната валута биткоин.

Според преслужбата на компанията ESET новият “троянски кон” засега атакува преди всичко Русия и Украйна.

Това е комплексна хакерска програма, предназначена за разбиване на идентификационните данни в онлайн банкирането. Вредителите могат според конкретната неоходимост да разширяват спектъра на възможностите му за кражба на конфиденциална информация.

Според съобщението на ESET вирусната програма има руски произход и близо 73% от жертвите й са руснаци. Е-вирусът шпионира банковите клиенти, краде данните, които потребителят вкарва с клавиатурата, заснема екрана и поддържа постоянен дистанционен достъп до заразения компютър.

Специалистите от антивирусната компания следят хакерите и препоръчват на потребителите за бъда много внимателни, да не се изкушават от подозрителни препратки в социалните мрежи, онлайн обявите или е-мейлите.

Banking Trojan steals money from under your nose

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
About Другата гледна точка

Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.