Най-красивите замъци в Германия

Най-красивите замъци в Германия Най-красивите замъци в Германия

Замъкът Хоенцолерн

Разположението на замъка Хоенцолерн му придава зашеметяваща красота. Той се намира в германската провинция Баден Вюртемберг на 855 метра надморска височина. През 1850 година наследствената резиденция на династията Хоенцолерн е обновена. От тази династия произхождат германските крале, управлявали в периода 1871-1918 година.

Крепостта Вартбург

Вартбург е една от най-значимите германски крепости. В нея Мартин Лутер намира убежище между 1521 и 1522 година. Тук той превежда Новия завет на немски език. Крепостта е построена около 1067 година във възвишенията до Айзенах, а през 1999 година е включена в Световното наследство на ЮНЕСКО.

Нюрнбергският замък

През Средновековието Нюрнбергският замък е бил седалище на кралете на Свещената Римска империя. Разрушен през Втората световна война, замъкът по-късно е отново издигнат – в съответствие с оригинала.

Замъкът Бургхаузен

Според Книгата на рекордите на Гинес, замъкът Бургхаузен в Горна Бавария е най-дългият в света – дължината му възлиза на 1025 метра. Изграден през XI век, замъкът служи първоначално за резиденция на баварската династия Вителсбах.

Крепостта Марксбург

Крепостта Марксбург, която се извисява над градчето Браубах, е построена през XII век. Тя е единствената средновековна крепост в долината на Среден Рейн, която никога не е била разрушавана. От 2002 насам средното поречие на Рейн е в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО.

It's a Wonderful Life

Крепостта Райнщайн

Крепостта Райнщайн се споменава за пръв път през 1323 година. В ранния XIX век тя е застрашена от срутване. Пруският принц Фридрих я купува по молба на германския архитект Карл Фридрих Шинкел, който впоследствие я подлага на основен ремонт.

Замъкът Кохем

Кохем е най-големият замък по поречието на Мозел и един от символите на град Кохем. Предполага се, че замъкът е изграден през XI век. През ХVII век обаче той е разрушен. Около 1877 година започват работите по възстановяването му.

Замъкът Алтена

В този замък, намиращ се на територията на провинция Северен Рейн-Вестфалия, учителят Рихард Ширман открива първия хостел в света. Сградата е на повече от 800 години.

Крепостта Зацвей

Крепостта Зацвей е построена през ХІІ век. Тя е една от малкото оцелели крепости със запазен воден ров. В равнинните местности замъците често били обграждани от дълбок воден ров, който служел за защита от врагове.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
About Другата гледна точка

Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.