Гледайте LIVE – France 24

France 24 Полицаи и командоси се готвят да нападнат мястото, където се укриват братя Куаши.

France 24 излъчва обсадата в канала си в YouTube !

Френският канал France 24 показва на живо операцията по залавянето на атентаторите, издирвани за убийството на 12 души в редакцията на в. “Шарли eбдо” в Париж. 

В момента двамата братя Шериф и Саид Куаши са се барикадирали в малка печатница в Демартен-ан-Гоел, на 35 км североизточно от Париж, и вероятно са взели един заложник. Огромно количество полицаи изпълват града, спецчастите са на покрива, започнати са преговори.

Атентаторите, които разстреляха двама полицаи, четирима карикатуристи, и шестима журналисти, стигнаха до Демартен след престрелки и дълго преследване с полицейски коли и пет хеликоптера.

Можете да гледате фийда на френски:

http://www.youtube.com/watch?v=sc03SlMY3vA

Или на английски:

http://www.youtube.com/watch?v=BFwedk4dBCc

Полицията е наредила на жителите на Дамартен-ан-Гоел да не излизат от домовете си, дори да не се показват на прозорците. Децата в три местни начални училища са инструктирани да останат в класните си стаи. Учебните заведения са в близост до печатницата. Някои от децата вече не издържат на напрежението и постоянно плачат, твърди читател на в. “Фигаро”. Градът е напълно блокиран, вече не работят и мобилните телефони.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
About Другата гледна точка

Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.