Do you trust me

Blindfolded Muslim man with sign “Do you trust me?” hugs hundreds in Paris Blindfolded Muslim man with sign “Do you trust me?” hugs hundreds in Paris

Do you trust me – Мюсюлманин в Париж: Аз ви вярвам, а вие? Ако да, прегърнете ме!

https://www.youtube.com/watch?v=lRbbEQkraYg

Прегръдка за доверие, че не си терорист, въпреки че си мюсюлмани – за това призова млад мъж стотици свои съграждани, събрали се да почетат паметта на загиналите 129 души в терористичните атаки в сърцето на френската столица.

С превръзка на очите и отворени ръце младият мъж стои до два изписани на ръка картона. На единия пишеше: “Аз съм мюсюлманин, а ми казват, че съм терорист“, а на другия: “Аз ви вярвам, а вие? Ако да, прегърнете ме“!

Десетки хора със сълзи на очи се отзоваха на молбата на младия мюсюлмани и го прегърнаха, а други емоционално гледаха отстрани.

След като свали превръзката от очите си младият мъж се обърна към събралите се хора със силно послание. “Аз съм мюсюлманин, но това не ме прави терорист. Никога не съм убивал. Дори същия петък имах рожден ден, бях си вкъщи. Боли ме за хората, които станаха жертви на този атентат. Но мюсюлманин не означава терорист. Терористът е само терорист – някой, който убива другиго без причина. Един мюсюлмани не би убивал така, това религията ни го забранява.”

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
About Другата гледна точка

Не е страшно да си луд, страшното е ако го осъзнаваш. Думите могат да бъдат опасни. През повечето време предпочитаме да говорим кратко и с недомлъвки. Пропускаме много – има заличени места в езиковото ни общуване. Може би приемаме, че празнините ще бъдат запълнени от слушателя или че пропуснатото не е съществено. Вероятно не се замисляме, но и в двата случая има голяма разлика между това, което мислим, че сме казали и това, което слушателят мисли, че сме имали предвид, и това, което в крайна сметка е разбрал.